Acupuntura

L’acupuntura és una de les disciplines de la Medicina Tradicional Xinesa on també estan incloses altres disciplines, com la moxibustió, la fitoteràpia, la ventosateràpia, la tui na, etc.


Es basa en una estructura teòrica sistemàtica de naturalesa filosòfica. En els seus principis inclou l’estudi del yin i el yang, la teoria dels cinc elements i dels sistemes de circulació del qi.


Parla de l’existència d’uns canals, els meridians, que recorren tot el cos i que uneixen els punts d’acupuntura i es conecten amb els òrgans. En aquests punts, és on s’insereixen les agulles d’acupuntura.


Amb aquesta tècnica obtenim una resposta a nivell del sistema nerviós, del sistema energètic, que ens ajuda a reequilibrar el cos i al seu bon funcionament. Podem actuar sobre aquests punts amb altres tècniques, com la moxibustió, l’electroacupuntura i l’aplicació de ventoses.


Amb l’acupuntura i les seves tècniques complementàries podem tractar patologies agudes i cròniques, superficials i profundes. Podem actuar a tots els nivells: físic, mental i emocional. Pot utilitzar-se per qualsevol patologia i en qualsevol persona, perquè no té edat.

Quines tècniques s’utilitzen a la consulta

Inserció d’agulles en punts d’acupuntura.

Inserció d’agulles en punts específics de les orelles.

Aplicació de ventoses en punts d’acupuntura o punts de dolor.

Estimulació elèctrica de les agulles inserides en punts d’acupuntura.

Aplicació de calor en punts d’acupuntura

És una especialitat més que s’ha desenvolupat a partir dels principis de la medicina tradicional xinesa. El seu objectiu és reduir les arrugues de la cara i el coll, i fins i tot eliminar-les. Les agulles poden ajudar a eliminar possibles bloquejos i incrementen el flux de sang a la zona tractada, cosa que fa que arribin més nutrients, i la pell sigui més lluminosa i llisa. Per aquestes sessions s’utilitzen agulles encara més fines i petites que les habituals. Solen ser sessions poc doloroses.