Sòl pèlvic

La fisioteràpia del sòl pelvià és una especialitat que s’encarrega de tractar les disfuncions del sòl pèlvic, per prevenir-les, millorar-les i solucionar-les.

 

El sòl pelvià és un conjunt de músculs i lligaments que mantenen els òrgans de la nostra pelvis en una posició correcte i faciliten el seu funcionament. A més a més, juga un paper fonamental en l’estabilitat i l’equilibri de la columna lumbar. Durant el pas de la vida, hi ha processos que poden debilitar-lo, com poden ser l’embaràs, el post-part, menopausa, cirurgies, esport d’impacte… Tot això pot comportar problemes d’incontinència d’orina i/o fecal, molèsties al mantenir relacions sexuals, dolor pèlvic crònic, dolors d’esquena, prolapses d’òrgans, restrenyiment, cicatrius doloroses, hipotonia o hipertonia del sòl pelvià.

Equip amb el que treballem:

Diatèrmia que incopora un mànec intracavitari amb electròdes d’un sol ús per tractar l’incontinència, la disfunció sexual, la menopausa i el rejoveniment vaginal.

La diatèrmia és un efecte condensador produït per un sistema electromagnètic de transferència elèctrica capacitativa i resistiva, que consisteix en l’activació fisiològica des de l’interior del teixit mitjançant dues accions fonamentals: el reequilibri i la regeneració. No s’ha de confondre la diatèrmia amb la termoteràpia clàssica i convencional, com són els infraroigs o el microones, que calenten els teixits superficialment. La diatèrmia la podem definir com la penetració regulada de temperatura en el teixit.

Sistema d’ultrasò que ens facilita la detecció del diagnòstic a temps real i la programació del tractament més efectiu a seguir.

Aparell d’estimulació elèctrica de biofeedback per la reprogramació neuromuscular. Ens permet tractar dolors, inflamacions, edemes, amiotròfia…